30 anys de l'Escola de Música JMG

30 anys escolaTot i que l'Escola ha anat lligada a la Banda de Música des dels seus inicis (quasi dos segles d'història), no és fins el curs 1992/93 quan naix el format que coneguem a l'actualitat sota la direcció del percussionista Baldomero Llorens. Amb professorat titulat (abans eren els propis músics de la Banda qui instruien als menuts) i un gran ventall de especialitats instrumentals que van molt més enllà dels instruments de banda, l'Escola de Música de la Societat Musical creix any rere any en nombre d'alumnes i qualitat de l'ensenyament. El curs 2002/03 es va inscriure a la Conselleria d'Educació com a escola de música oficial.

En l'actualitat compta amb més de 600 alumnes, entre els matriculats a la Casa de la Música, a la delegació de l'Escola Pia i a les extraescolars que s'imparteixen a les escoles públiques d'Algemesí. A més, l'alumnat compta amb diverses agrupacions on desenvolupar la seua activitat musical, com són les bandes Infantil i Juvenil, els grups de Corda, l'Orquestra i les corals Juvenil i d'Adults.

El secret per haver crescut tant en aquest 30 anys d'existència no és altre que la humiltat i estima per la música que el planter de 34 professors i professores que conformen el claustre de l'Escola intenten transmetre a l'alumnat. A més de posar en marxa una sèrie de mesures, com el banc d'instruments, la gratuïtat d'algunes classes o les extraescolars, per tal de posar l'educació musical a l'abast de tots els estaments de la població.